Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
13. března 2010
Krupicový nákyp s jablky
300 g očištěných jablek, 200 g cukru, 6 vajec, skořice, tuk na smažení, hrubá mouka na posypání formy
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem v hustou pěnu,vmícháme jablka nastrouhaná na hrubší nudličky krupici,mletou skořici a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do nákypové formy vymazané tukem a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat