Houby dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme houby, krátce orestujeme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka. Nakonec je ochutíme utřeným česnekem, špetkou vegety a solí. Plech vymažeme tukem. Těsto na pizzu připravíme podle návodu na obalu. Rozválíme z něj dvě placky, potřeme je polovinou rozpuštěného másla a dáme na plech. Pečeme v troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 8 minut. Upečené placky poklademe připravenou houbovou směsí, pokapeme je zbylým máslem a pečeme dozlatova 5 minut. Nakonec pizzy ozdobíme zeleninou a v troubě krátce dopečeme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
26. února 2010
Houbová pizza
1 sáček těsta na pizzu, 300 g hub, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, rajče, paprika, špetka vegety, sůl, tuk na vymazání plechu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat