Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
25. února 2010
Domácí chleb dle Jendy
1 kg hladké mouky,2 lžičky soli,2 lžičky octa,1 lžíčka kmínu,60 dkg droždí,600 ml vlažné vody,špetka cukru
Rozmícháme vlažnou vodu, droždí a špetku cukru, nalijeme na ostatní a pořádně promícháme. Necháme kynout asi 1 hodinu. Vytvarujeme 2 bochánky a necháme ještě 15 min. kynout. Potřeme slanou vodou a pečeme v troubě zvolna asi 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat