16. ledna 2017

Koláč ze sýra

Těsto: 250 g hladké mouky, lžička soli, 25 g másla, 1 žloutek, voda dle potřeby (příprava do kulaté formy pokud na velký pekáč dělat ještě jednou tolik).
Náplň: 300 ml smetany, 3 vejce, 1 žloutek = ušleháme lehce, 80 g nivy, 80 g tvrdého sýra výrazné chuti, 80 g romadúru, 80 g tvrdého sýra, špetka kmínu, anýzu, sladké papriky a pepře
Rozváleným těstem naplníme koláčovou formu. Přebytečné těsto odřízneme, rozválíme a rozkrájíme na 2 cm široké pásky. Proužky přilepíme na koláč tak, aby byl rozdělen na čtyři stejné díly. Necháme v chladu odpočinout. Mezitím v misce rozšleháme vejce se smetanou. Do každé části koláče nalijeme smetanovo-žloutkovou hmotu a nasypeme jiný druh sýra. Tvrdý sýr výrazné chuti posypeme anýzem, romadúr kmínem a tvrdý sýr paprikou. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat