Do mouky a cukru dáme rozpuštěný tuk a vlažné mléko. Do toho rozdrobíme kvasnice, trochu zamícháme přidáme vejce. Vše důkladně zaděláme. Těsto má být řidší. Dáme asi na 3/4 hodiny vykynout. Po vykynutí děláme koláče plněné marmeládou, nebo tvarohem a upečeme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
16. ledna 2017
Jihočeské koláče
0,5 kg polohrubé mouky, 7,5 dkg cukru, 7,5 dkg tuku, 2 dkg kvasnic, 2 vejce, špetka soli, trocha mléka, marmeláda nebo tvaroh
Do mouky a cukru dáme rozpuštěný tuk a vlažné mléko. Do toho rozdrobíme kvasnice, trochu zamícháme přidáme vejce. Vše důkladně zaděláme. Těsto má být řidší. Dáme asi na 3/4 hodiny vykynout. Po vykynutí děláme koláče plněné marmeládou, nebo tvarohem a upečeme.
Do mouky a cukru dáme rozpuštěný tuk a vlažné mléko. Do toho rozdrobíme kvasnice, trochu zamícháme přidáme vejce. Vše důkladně zaděláme. Těsto má být řidší. Dáme asi na 3/4 hodiny vykynout. Po vykynutí děláme koláče plněné marmeládou, nebo tvarohem a upečeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat