24. srpna 2016

Tvarohový koláč s kokosovými vločkami

Asi 12 kousků – 175 g polohrubé mouky., 100 g cukru., 100 g změklého másla., vejce.,
Obloha – 10 plátků bílé želatiny., 100 ml mléka., 110 g kokosových vloček., 500 ml maracujového nektaru., 400 ml smetany., 200 g žervé., 125 g cukru.,
Z mouky, cukru, vejce a másla připravíme těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Dno rozvírací formy o průměru 26 cm vymastíme, vysypeme moukou a vyložíme plátem těsta. Přebytečné okraje odstřihneme. Těsto několikrát propícháme vidličkou a přidáme obvodový díl formy. Pečeme 15 minut. Nechme vychladnout a vyjmeme z formy. Na oblohu necháme nabobtnat želatinu. Mléko za stálého míchání svaříme na hustou kaši s 50 g kokosových vloček a necháme vychladnout. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do maracujového nektaru. Smetanu ušleháme do pevna. Žervé smícháme s cukrem, kokosovým krémem, 200 ml nektaru a šlehačkou. Jakmile zbylý nektar začne želírovat, 100 ml zamícháme do krému. Koláč přeneseme na podnos, opatříme dortovým prstencem a naplníme krémem. Zbylý nektar přelijeme přes povrch koláče. Chladíme zhruba 3 hodiny. Poté sundáme prstenec. Na pánvi opražíme bez tuku zbylé kokosové vločky a posypeme jimi boční stranu dortu.
Příprava asi 60 minut., chlazení cca 3 ½ hodiny., pečení 15 minut., kousek asi 410 kcal., 12 g bílkovin., 24 g tuků., 34 g sacharidů.
Tip – Maracujový nektar můžeme nahradit ananasovým nebo mangovým nektarem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat