23. srpna 2016

Španělské kuře s rajčaty

Pro 4 osoby: 2 velice malá kuřata, sůl, pepř, kari, mletá paprika, 4 stroužky česneku, 4 cibule, 4 brambory, červená paprika, 500 g rajčat, 6 lžic oleje
Kuřata omyjeme, pod tekoucí vodou, osušíme a rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme, okořeníme kari a mletou paprikou. Česnek a cibuli posekáme. Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Papriku očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Rajčata zbavíme stopek, nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme, dužinu rozkrájíme na kostky. Kuřecí čtvrtky opečeme ze všech stran na 4 lžících oleje, vyjmeme a odložíme stranou. Do vypečené šťávy přidáme zbylý olej a zeleninu, osmahneme. Okořeníme a odsuneme na stranu. Doprostřed položíme kuřecí maso, přiklopíme a na mírném ohni dusíme 45 minut.
Příprava a dušení 80 minut, na osobu 550 kcal, 81 g bílkovin, 15 g tuků, 19 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat