24. srpna 2016

Smetanové řezy s cornflakers

10 kousků – 400 g hořké čokolády., 80 g tuku., 150 g cornglakes.,
Krém – 6 plátků bílé želatiny., 400 g malin., 400 ml smetany., 50 g práskšového cukru., 2 vanilkové cukry.,
Ozdoba – 100 g malin., trochu meduňky., 1 – 2 lžíce práskového cukru.,
Nalámanou čokoládu a tuk vložíme do kastrůlku. V horké vodní lázni rozpustíme, utřeme dohladka, necháme poněkud vychladnout a vmícháme cornflakes. Plech vyložíme dvojitou alobalovou fólií, potřeme olejem, naneseme ½ cm vysokou vrstvu čokoládové hmoty a necháme ztuhnout. Nakrájíme obdélníky a uložíme je do chladu. Na krém dáme nabobtnat želatinu, rozmělníme přebrané maliny. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a postupně vmícháme do malinového pyré. Uložíme do chladu, dokud pyré nezačne želírovat. Smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pevna a jemně zapracujeme do pyré. Na řezy nastříkáme kopečky malinové šlehačky, na každý položíme malinu, přizdobíme meduňkovými lístky a posypem práškovým cukrem.
Příprava asi 40 minut., kousek asi 500 kcal., 8 g bílkovin., 29 g tuků., 51 g sacharidů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat