23. srpna 2016

Plněné brambory po italsku

Pro 4 osoby: 4 velké polodlouhé nové brambory, sůl, čerstvě umletý pepř, 300 g mozzarelly, 2 rajčata, ½ svazku bazalky, 8 tenkých plátků parmské šunky
Brambory omyjeme, vaříme 20 minut a necháme sejít páru. Podélně je rozpůlíme, řezné plochy osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky. Rajčata omyjeme, vyřízneme z nich stopky a rovněž je nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme, opatrně osušíme a posekáme. Půlky brambor střídavě obložíme polovinou plátku parmské šunky, plátky mozzarelly a plátky rajčat, bazalkou a nakonec opět šunkou. Jednotlivé brambory volně zavineme do alobalu, nahoře jej ale necháme pootevřený. Pečeme v troubě zhruba 10 minut. Plněné brambory podáváme v alobalu, případně ještě ozdobíme bazalkou.
Příprava a pečení 45 minut, na osobu 290 kcal, 23 g bílkovin, 15 g tuků, 15 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat