24. srpna 2016

Kynuté třešňové řezy

30 kousků – 500 g polohrubé mouky., 250 ml mléka., 1 kostka droždí., 70 g cukru., 2 balíčky vanilkového cukru., 5 vajec., 150 g másla
Obloha – 1kg třešní., 50 g mandlových lupínků., 4 lžíce cukru.,
Mouku prosijeme do mísy, uprostřed vytlačíme důlek. Polovinu mléka ohřejeme. Rozpustíme v něm droždí a 2 lžičky cukru. Zákvas nalijeme do důlku, smícháme s trochou mouky a přikryté utěrkou necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Přidáme zbytek mléka, cukr, vanilkový cukr, vejce jakož i měkké máslo a rychle uhněteme do hladkého těsta. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme je kynout na teplém místě asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 200° C. Plech vyložíme pečícim papírem. Rozprostřeme na něj těsto, uhladíme a necháme je kynout dalších 15 minut. Třešně omyjeme, odpeckujeme a lehce zatlačíme do těsta. Posypeme mandlemi a pečeme asi 25 minut. Rozehřejeme cukr se 4 lžícemi vody. Koláč potřeme rozpuštěným cukrem a pečeme dále asi 10 minut.
Příprava asi 60 minut., kynutí asi 60 minut., pečení asi 35 minut., kousek asi 160 kcal., 4 g bílkovin., 6 g tuků., 23 g sacharidů.
Tip – Bez námahy odstraníme pecky z višní a třešní speciálním odpeckovačem, který se prodáva v odborných obchodech. 

Žádné komentáře:

Okomentovat