23. srpna 2016

Kuřecí ragú se zeleninou

Pro 4 osoby: 400 g mrkve, 500 g brokolice, 2 šalotky, 4 kuřecí řízky bez kůže, 2 lžíce mleté papriky, 20 g másla, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200 ml zeleninového vývaru, lžíce zakysané smetany, lžíce citronové šťávy, 2 lžičky solamylu, konzerva sterilované kukuřice, několik lístků petrželky
Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky. Šalotku oloupeme a najemno pokrájíme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a poprášíme paprikou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a řízky na něm opékáme po obou stranách 5-7 minut. Upečené řízky vyjmeme, osolíme a opepříme. Na zbylém tuku zesklovatíme šalotku. Přidáme mrkev a brokolici a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a dusíme dalších 7 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a s citronovou šťávou promíchaný solamyl a necháme přejít varem. Přidáme okapanou kukuřici, na plátky rozkrájené řízky a podle chuti přisolíme a okořeníme.
Příprava a pečení 50 minut, na osobu 370 kcal, 37 g bílkovin, 16 g tuků, 15 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat