23. srpna 2016

Kuřecí prsíčka na zelenině

Pro 4 osoby – 4 řízky kuřecích prsíček., 5 lžic rostlinného oleje., sůl., pepř., 2 svazky ředkviček., 300 g mladých fazolových lusků., cibule., 100 ml zeleninového vývaru (z kostky)., cukr., muškátový oříšek., 
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozerozehřejeme 3 lžíce oleje a maso v něm z obou stran opékáme asi 7 minut. Po vyjmutí je udržujeme v teple. Ředkvičky a lusky očisíme a omyjeme. ředkvičky nakrájíme na kolečka, lusky přepůlíme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme ředkvičky a lusky, přilijeme vývar a zeleninu dusíme na středním ohni asi 5 minut. Řízky šikmo nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou. K pokrmu jsou jako příloha nejvhodnější bezvaječné špagety.
Na osobu asi 300 kcal., 27 g bílkovin., 16 g tuků., 10 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat