22. srpna 2016

Kapustové listy plněné masem

Pro 4 osoby: 8 listů kapusty, sůl, 30 g sušených hub, tvrdá houska, 2 cibule, 400 g mletého masa, vejce, pepř, 1-2 lžičky hořčice, lžíce oleje, 250 ml masového vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 100 ml smetany
Kapustové listy očistíme a přelijeme je vařící osolenou vodou. Asi 2 minuty je blanšírujeme, vodu slijeme a listy necháme oschnout. Houby namočíme v dostatečném množství vody. Také housku namočíme do vody. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Vymačkáme vodu z housky a spolu s cibulí ji vmícháme do masa. Přidáme vejce a třetinu namočených hub. Směs ochutíme solí, pepřem a hořčici. Po pracovní ploše rozložíme listy kapusty. Dáváme vždy 2 na sebe. Rozdělíme na ně masovou náplň a zabalíme. Okraje listů sepneme párátkem. Závitky osmahneme na oleji, podlijeme je vývarem a asi 50 minut dusíme. Vyjmeme je a odložíme stranou do tepla. Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Opečeme ji na másle. Poprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vydušenou omáčkou, přidáme zbývající houby a 5 minut vaříme. Omáčkou přelijeme závitky. Podáváme s bramborem a kapustovým zelím.
Příprava 30 minut, vaření 60 minut, na osobu 590 kcal
V jedné porci plněných kapustových listů – 24 g bílkoviny., 42 g tuky., 25 g sacharidy., 147 mg vápník., 146 mg cholesterol., 11 mg vitamin C.

Žádné komentáře:

Okomentovat