22. srpna 2016

Gulašová polévka se zeleninou

Pro 8 osob si připravíme – 500 g předního hovězího., 200 g cibule., 3 lžíce hladké mouky., 3 lžičky mleté papriky., 400 g brambor., 200 g kysaného zelí., kmín., majoránka., sůl., mletý pepř., olej., 200 g mražených zelených fazolek., 2 lžičky utřeného česneku., svazek naťového celeru.,
Hovězí maso očistíme a uvaříme doměkka pak maso vyjmeme a vývar – asi 2 l – použijeme k přípravě polévky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji dorůžova. Zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, přidáme papriku, dobře promícháme a přivedeme k varu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Do jíškového základu přidáme brambory, zelí, ochutíme kořením, osolíme a přibližně 35 minut povaříme. Hovězí maso nakrájíme na kousky a přidáme s fazolkami do polévky. Vaříme ještě zhruba 15 minut. Nakonec polévku ochutíme utřeným česnekem a ozdobíme naťovým celerem.
Doba přípravy přibližně 2 hodiny., porce zhruba 1890 kJ / 450 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat