22. srpna 2016

Dvoubarevná nádivka s játry a klobásou

Pro 4 osoby si připravíme – 4 žemle., 2 vejce., 100 g drůbežích jater., 2 tenké spišské klobásy., 4 lžíce mléka., 2 lžíce strouhanky., 50 g slaniny., 2 lžíce strouhanky., 50 g slaniny., 2 lžíce usekané petrželky., 2 stroužky česneku., mletý pepř., sůl .,
Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přilijeme rozškvařenou, zchladlou slaninu. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem a nalijeme na žemle. Přidáme sekanou petrželku, strouhanku a vše vařečkou promícháme. Játra na prkénku nožem rozetřeme, spojíme s polovinou nádivky a vmícháme drcený česnek. Osolené kuře naplníme nejprve světlou nádivkou, poklademe ji spišskou klobásou a přidáme směs s játry.
Doba přípravy asi 50 minut., porce přibližně 1840 kJ / 440 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat