24. srpna 2016

Čokoládové kostky s podmáslím

30 kousků – 250 g másla., 250 g cukru., vanilkový cukr., 4 vejce., 250 g polohrubé mouky., 2 zarovnané lžičky kypřicího prášku., 35 g kakaa., asi 150 ml podmáslí., 4 lžíce pomerančové marmelády.,
Karamelové sypání – 200 g cukru., 50 g mandlových lupínků.,
Krémová náplň – 250 g změklého másla., 500 g čokoládového pudinku., 100 g kokosového tuku.,
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně vmícháme vejce, střídavě vmícháme mouku promíchanou s kypřicím práškem, kakao a podmáslí. Těsto je dobře zpracované, když jde těžko od lžíce. Troubu vyhřejeme na 180° C. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme těstem a pečeme 20 minut. Vyklopíme na pečicí papír, papír z upečeného těsta stáhneme. Po vychladnutí vodorovně překrojíme a spodní díl potřeme marmeládou. Na karamelové sypání v rendlíku při nízké teplotě rozpustíme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Na krém střídavě smícháme máslo a pudink. Rozehřejeme kokosový tuk a hned vmícháme do krému. Polovinou krému potřeme spodní díl plátu, přiklopíme vrchní díl a potřeme zbylým krémem. Vychlazené ozdobíme karamelovým sypáním.
Příprava asi 55 minut., pečení asi 20 minut., kousek asi 270 kcal., 3 g bílkovin., 17 g tuků., 25 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat