23. srpna 2016

Brambory opečené s liškami

Pro 4 osoby: 1 kg malých kulatých nových brambor, sůl, 2 pórky, 2 lžíce olivového oleje, 250 g lišek, černý pepř, 200 g krůtího nářezu
Brambory omyjeme a vaříme 15 minut v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme a omyjeme pórek, podélně ho rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Brambory scedíme a necháme částečně vychladnout. Potom je rozčtvrtíme a na teflonové pánví ze všech stran opečeme na olivovém oleji. Houby důkladně očistíme. Nudličky pórku a lišky přidáme k bramborám. Za občasného míchání opékáme 5 minut. Osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Krůtí nářez nakrájíme na nudličky a brambory s houbami jimi posypeme. Můžeme ozdobit snítkou petrželky nebo posekanými petrželovými lístky a podáváme.
Příprava 40 minut, na osobu 330 kcal, 17 g bílkovin, 9 g tuků, 45 g sacharidů
Rada: Místo lišek můžeme použít i na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat