23. srpna 2016

Bramborový salát s makrelou a křenem

Místo makrely můžeme použít jakoukoli jinou uzenou rybu, třeba pstruha.
500 g nových brambor., 200 g jakéhokoli zeleného salátu (polníček., roketa., …)., sůl., mletý černý pepř., 2 rovné lžíce smetanového křenu., 2 lžíce zykysané smetany., lžíce citronové šťávy., 4 lžíce olivového oleje., 2 jablka., 2 filety z uzené makrely., 100 g řeřichy.,
Celé brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte trochu vychladnout. V misce smíchejte křenovou pastu, smetanu, citronovou šťávu a olivový olej, osolte a opepřete. Nakrájete jablko a vlažné brambory na kostky, dejte do salátové mísy a přilijte připravenou zálivku. Makrelu vykostěte, případně stáhněte, nakrájejte na kousky a přidejte ke směsi. Posypte řeřichou, lístky salátu a opatrně promíchané podávejte. 

Žádné komentáře:

Okomentovat