22. srpna 2016

Bramborový rendlík se sýrem

pro 4 osoby: 4 středně velké lojovité brambory, 2 lžíce olivového oleje, sůl, tuk na formičky, svazek bazalky, 200 g čerstvého kozího sýra, 125 g zakysané smetany, stroužek česneku, pepř
Brambory omyjeme a asi 20 minut vaříme ve vodě. Ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 1 lžíci oleje je za stálého obracení opečeme dozlatova. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Brambory rozdělíme do 4 vymazaných ohnivzdorných misek a trochu osolíme. Bazalku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a brambory jimi posypeme. Trochu si necháme na ozdobu. Sýr rozmačkáme vidličkou a utřeme jej dohladka se zakysanou smetanou. Oloupeme česnek a prolisujeme ho do sýra. Krémem brambory zakryjeme, trochu opepříme a pokapeme zbylým olejem. Zapékáme asi 8 minut.
Příprava a pečení cca 50 minut, na osobu asi 440 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat