23. srpna 2016

Bramborové kari se špenátem

Pro 4 osoby: 600 g nových brambor, 4 stroužky česneku, 30 g oleje, sůl, lžící ostrého kari, lžící hladké mouky, 240 ml zeleninového vývaru, 125 ml smetany, 350 g čerstvého špenátu, 350 g kuřecích řízků, červená feferonka, lžička cukru, 2 lžíce strouhaného kokosu, bazalka na ozdobu
Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme 15 minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji. Přidáme brambory, osolíme a opepříme. Poprášíme kari a moukou a osmahneme. Přilijeme vývar a dusíme přiklopené 10 minut. Občas zamícháme. Přilijeme smetanu a odklopené dusíme ještě 10 minut. Špenát omyjeme a osušíme. Maso a feferonku omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na kostky velké 2 cm. Feferonku zbavíme semen a lusk nakrájíme na nudličky. Vše přidáme k bramborám a dusíme 7 minut. Osolíme a opepříme. Přidáme nasucho opražený kokos a podáváme ozdobené bazalkou, případně feferonkou.
Příprava 65 minut, na osobu 350 kcal, 25 g bílkovin, 11 g tuků, 36 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat