22. srpna 2016

Bramborová paella s plody moře

pro 4 osoby: 4 kuřecí stehýnka, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 rajčata, 1 svazek pórkových cibulek, 750 g vařených brambor, 2 lžíce másla, 150 g mraženého hrášku, 500 ml zeleninového vývaru (z kostky), 400 g slávky jedlé, 8 krevet, svazek sekané petrželky
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, u kloubu nařízneme, osolíme a opepříme. Na oleji opékáme ze všech stran 8-10 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata a pórek omyjeme. Rajčata rozčtvrtíme, vybereme semínka a nakrájíme na dílky, pórek na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je do pekáčku, osolíme a opepříme. Poklademe vločkami másla. Na brambory dáme kuře, pórkové cibulky a hrášek. Přelijeme ohřátým vývarem a pečeme 15 minut. Slávky očistíme, omyjeme a vaříme je v osolené vodě, dokud se škeble neotevřou. Rozložíme je spolu s krevetami a rajčaty na brambory a pečeme dalších 15 minut. Posypeme petrželkou.
Příprava a pečení cca 50 minut, na osobu asi 630 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat